søndag 19. juni 2011

Endelig litt blogging igjen!

De siste månedene har gått med til eksamenslesing, og blogging har dessverre måtte bli prioritert bort. Nå kan jeg endelig si meg ferdig, og titulere meg selv med adjunkt! Det har blitt alt for lite blogging i det siste, men endelig kan jeg styre mine egne dager og gjøre akkurat som jeg vil uten å få dårlig samvittighet. Har mange prosjekter på ønskepinnene, så har nok å gjøre i tiden framover. Og et løfte har jeg gitt meg selv - å blogge oftere i tia framover!

Etter at jeg hadde strikket søstergenseren med i sydde ermer, fant jeg ut at jeg måtte strikke en genser som gikk litt fortere (og helst med raglan- eller rundfelling), og denne gangen falt valget på Nøtteliten-genseren fra Anna’s Lekestue. Tusen takk til henne for et kjempefint mønster! Genseren er strikker i smart og i størrelse 1 år. På originalen (størrelse 1 og 2 år) er det to rader med ekorn, men jeg valgte å strikke den med kun 1 rad, (det gikk litt fortere da). Etter vask har mønsteret blitt kjempefint, og jeg har så mye garn igjen at det kanskje blir ei bukse også etter hvert. Nå holder jeg på med en mørk lilla raglangenser til meg selv, strikker den i Lerke fra Dale. Et perfekt garn til en sommer/høst genser. Har bare strikket en halv arm, men jeg skal komme mye lengre i løpet av sommeren!














Noen som har vært borti Kashmir? Det mykeste garnet du kan tenke deg, med en kilopris vi ikke snakker høyt om. Men det stopper ikke meg fra å kjøpe noen gram og strikke en liten lue av det. Valget falt på Djevellue, fra Sandnesgarn og Babytepper og hentesett. Lua gikk fort å strikke, 1,5 kvelder. Jeg strikket den på pinne 3 i stedet for 2.5, for jeg trives veldig godt med den pinnestørrelsen. Ikke for tynt, men heller ikke for tykt. Til bånd har jeg snurret en dobbel tråd, og sydd den fast til luen. Resultatet ble veldig bra!














Og fra ett mykt garn til et annet, noen som har prøvd Baby Silk Alpakka fra Garnstudio? Det må være noe av det mykeste jeg har vært borti (ja, bortsett fra kashmiren da), og det er helt fantastisk å strikke med. I løpet av eksamenstiden har det vært veldig greit å ha et lett strikketøy, så gjennom disse ukene har et lite, perlegrått babyteppe blitt til. Jeg la opp 3 masker, strikket en kantmaske, økte 1 maske og strikket ut pinnen. Brukte totalt 200 gram. Som litt ekstra pynt har jeg strikket opp en kant med hvit, for så en kant med mørkere grå. Resultatet ble veldig bra!














For leeeenge siden strikket jeg ei lita lue fra boka Myk Start, og endelig har lua fått snorer. Jeg snurret dobbel tråd, og fikk ei fin snor som passet bra til lua. 














Hehe, jeg ser at det ble bare babystæsj i denne oppdateringa, men jeg syns det går så greit å strikke små plagg i stedet for plagg til voksne. Det går ganske så mye fortere! 

3 kommentarer:

  1. Gratulerer så mye med din nyvunne tittel :)

    SvarSlett
  2. Gratulerer som adjunkt...og så mye fint du har strikket.
    Har ikke prøvd kashmir enda, men har veldig lyst til det. Prisen har holdt meg unna det garnet....men bare lysten blir stor nok, så havner det vel i garnkurven min, det også. Ha en flott sommer.

    SvarSlett
  3. Så mye fint du har strikket, Lisbeth!

    Håper du kommer til å trives i ny jobb. :)

    SvarSlett