torsdag 30. juni 2011

Raglangenser

Jeg har lenge hatt lyst til å strikke noe stort til meg selv, en genser! Har egentlig tenkt litt på en helt enkel raglangenser, men det har overraskende nok ikke vært så enkelt å finne ei oppskrift som jeg kunne bruke. Har trålet de oppskrifsheftene jeg har kommet over, pluss sett masse på internett. Kom heldigvis på at jeg kunne bruke oppskriften til Marius-genser med rundfelling, men gjøre det om til raglanfelling. Og valget av garn falt ganske enkelt på Lerke fra Dalegarn siden jeg var innom utsalget til Dalegarn på Dalekvam og fant Lerke til 10 kr nøste! Jeg tenkte ikke noe over ulike sorteringer, men etter å ha strikket begge armene ferdig, ser jeg nå at jeg nok har fått garn fra andre sortering. Men pytt pytt.. Gensern blir veldig fin, og jeg kan jo bare si at det "skal være" litt sjateringer i garnet ;)


Jeg har så vidt kommet i gang med bolen, men den kommer til å bli perfekt sommerferiestrikk! Vi skal på sommerferie nå, og da passer det meg midt i blinken å ha noe enkelt å strikke på fly, buss, i sola o.l. Er spent på hvordan Lerkegarnet blir, men så langt kjennes det veldig deilig ut. Et sånn perfekt blandingsgarn (bomull og merinoull) som passer godt til å bli en sensommer- eller eventuelt høstgenser.
4 kommentarer:

 1. Spennande! Gler meg til å sjå resultatet :)

  SvarSlett
 2. Det blir en lekker genser, det er jeg sikker på! :)

  SvarSlett
 3. Gleder meg til å se genseren ferdig..kanskje på neste treff? Tror også jeg må prøve ut dette lerke-garnet, det var ganske deilig ja!

  SvarSlett
 4. Lerke er et deilig garn, så dette blir nok en god genser!

  SvarSlett