fredag 22. oktober 2010

Bølgete baktus

På Norsk Strikkeforum så jeg en oppskrift på et sjal som er en slektning til Baktusen, nemlig en Bølgete Baktus. Jeg valgte å strikke det i Shetland Soft fra Malsen og Mor, i fargen Utsikt. Jeg ville ha et sjal som det skulle være litt bredde på, slik at det kunne varme over skuldrene mine. Sjalet er såre enkelt: legg opp 4 masker og strikk 3 riller (6 ganger rett). Etter dette strikkes det 6 omganger i glattstrikk og 6 omganger vrang. Det skal økes hver 6 omgang innenfor en kantmaske. Når arbeidet mitt målte ca 55 cm (lett strukket) økte jeg 2 masker for at det skal bli bredere. Jeg har strikket ca 80 cm nå (lett strukket), og skal nå begynne å felle hver 6 omgang.

Når sjalet er ferdig skal jeg hekle rundt sjalet med Kid Seta, 70 & super kid mohair og 30 % silke.(På bildene kan det se ut som at fargene på sjalet og på garnet jeg skal hekle med kan kjæsje, men de er kjempefine sammen! Jeg legger selvfølgelig ut bilde når jeg er ferdig med herligheten.)

3 kommentarer:

 1. Spennende!!! Flott sjal. Og fine navnebånd under her.

  SvarSlett
 2. Så morsomt da! Det blir liksom litt annerledes, og kanskje litt mer spennende å strikke? Skal nok prøve meg på det en gang;) De skjerfene er jo geniale,)
  Kjempe fint blir det;)

  SvarSlett
 3. Det ser helt nydelig ut, Lisbeth! Elsker fargen! :)

  SvarSlett