fredag 24. august 2012

Og vips...


Så var ull/silke-kjolen ferdig! Det tok meg en kveld å strikke ferdig forstykket, feste alle trådene og sy på knapper. (Var dessverre ikke like rask med å få den ut på bloggen...) Må si at jeg ble fornøyd med resultatet!




















En kjempegod og varm kjole som lillesnuppa skal få bruke masse i vinter. Min erfaring med hjemmestrikkede klær er at de blir ekstra myke etter en vask, og denne er allerede silkemyk FØR vask. Jeg bare fantaserer om hvordan den blir etter en liten runde med vann og milo! Har sterke mistanker om at denne kjolen fort kan bli en vinner i vinter! Har mellom 60-70 gram igjen med garn, så jeg tror at jeg må tråle nettet for å finne en oppskrift på en bolero som kan passe.














Knappene som jeg valgte har teksten «mammas» og «engel» på, og det er kanskje noen som ser og skjønner hvor jeg har kjøpt dem? Jepp, det er riktig! Snella og petronella! Jeg kjøpte dem for flere år siden, og de har egentlig bare ventet på å komme på det riktige prosjektet. Her følte jeg virkelig at de kom til sin rett, og de er hvertfall synlige. De har så mange kule, søte og annerledes knapper som virkelig kan sprite opp ethvert antrekk! Prisen er kanskje ikke den rimeligste, men til gjengjeld får du knapper som du med stor sannsynlighet blir alene om :-)



lørdag 18. august 2012

Babykjole i ull/silke

Jeg må innrømme at selv om jeg har holdt strikkepinnene varm de siste månedene, så har jeg (med handa på hjertet) ikke kjøpt et eneste garnnøste så langt bak jeg kan huske! I det siste har jeg strikket på et lite sett i Dale babyull (se innlegget under), men av garn som jeg hadde liggende. Da jeg var ferdig med det, ville jeg strikke en liten kjole. Bladde gjennom de oppskriftene jeg hadde, og valget falt på "Smockie" kjole fra Sublime. Enkel glattstrikk/riller og strikkes på pinne 3,5. Dette er en pinnestørrelse som jeg syns er veldig greit å strikke på, for det går virkelig unna!


Sublimegarnet er egentlig et fantastisk garn å strikke med, blading mellom kashmir, silke og babymerinoull. Men siden jeg ikke hadde nok av dette garnet, tok jeg et dypdykk i garnlageret, og der fant jeg Rowen silk wool! Hadde ikke nok av noen av fargene til å strikke kjolen ensfarget, så da ble en liten miks av de tre fargene jeg hadde. Er veldig fornøyd med resultatet sålangt!


Mangler bare å strikke noen riller opp til halsen i tillegg til stroppene.


Sålangt har jeg ikke brukt mange kveldene på kjolen, men nå har det stoppet litt opp.. Om jeg gir den en kveld, så er nok kjolen strikket ferdig, alle tråder festet og knappene sydd i! Plutselig kommer det et ferdig bilde av den her på bloggen :-)

Babystrikking

Ja, som dere ser på tittelen, så har det skjedd litt siden sist gang jeg blogget. For i mellomtiden har jeg rukket å få en liten mageboer i magen, ei lita prinsesse som skal komme i midten av oktober! Jeg er nå 7 måneder på vei, og tiden flyr egentlig avgårde. Og da jeg fant ut at jeg var gravid, kom strikkelysten tilbake for fullt! Jeg har jo jobbet ett år i en strikkebutikk i Bergen, og der var det utstilt et nyydelig lite babysett som jeg hadde lyst til å strikke til meg selv. Settet er strikket i Dale babyull, og gjett om jeg har kost meg mens jeg har strikket på det. Det som tok lengst tid var vel egentlig å bestemme seg for knapper, men jeg ble veldig fornøyd med de jeg valgte. Jeg kunne valgt rosa knapper, men vil egentlig at settet skal passe like godt til en eventuell gutt senere! Settet er strikket i 3 mnd, så det blir perfekt til en liten baby midt på vinteren.


Endelig får jeg nå også bruk for de babyklærne som jeg har strikket tidligere, hentesettet (i brunt og hvitt), settet i alpakka og det marineinspirerte settet i Eskimo. Når jeg tenker på den lille prinsessa som skal inn i disse klærne, så går den siste tiden fram mot termin enda saktere...


Vi ser veldig fram til å hente lillesnuppa
hjem fra sykehuset i dette
hjemmestrikkete settet. Det er strikket i
kjønnsnøytrale farger slik at det kan
brukes av begge kjønn. 





God og varm hals i alpakka













I tillegg til alle disse klærne, har vi også fått en forsyning med babyklær fra svigermor. Jakker, bukser og en heldress! Nå har vi rett og slett et luksusproblem, håper bare på en vinter slik at vi får brukt alle klærne. Egentlig er det ingenting jeg har mer lyst til enn å strikke mer babyklær, men haugen er så stor nå at vi egentlig ikke har bruk for mer.. Jakker, bukser, votter, sokker, luer og dresser i alle mulige størrelser ligger klar og venter på det lille nurket vårt!